17.5.10

ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ.

Από Χειρουργείο blogspot


Η μεγάλη ύφεση είναι στην ζωή σου.


Καμπάνια φόβου. Παρατηρείτε ότι η αστυνομία έχει διαλυθεί. Η τηλεόραση προβάλει αναπόφευκτα τις όλο και αυξανόμενες ληστείες φόνους κλπ, όταν παλιότερα, ενώ και τότε γίνονταν εγκλήματα, οι τηλεοράσεις δεν άναβαν κόκκινο. Τι έχει αλλάξει; Έχει αλλάξει η επιθυμία του «Αφεντικού» σου. Ο φόβος που σου φυτέψανε σε νικάει, και μες τον πανικό σου, θα δώσεις την σιωπηλή σου συγκατάθεση και την υπακοή. Σε λίγο θα παραχωρήσεις μόνος σου πολλά από τα δικαιώματα σου. Θα ζητήσεις κάμερες παντού, μπας και σου φέρουν ασφάλεια. Μα ασφάλεια δεν θα δεις, αυτό να το θυμάσαι. Το Λονδίνο, μια από τις πιο ανασφαλείς πόλεις της δύσης, είναι γεμάτη από αυτές. Άλλος είναι ο λόγος για τις κάμερες.

Και σε ρωτάω ρε κακομοίρη, πότε παθιάστηκες για κάτι που πραγματικά αξίζει; Όχι κακομοίρη, σε αυτά που πραγματικά αξίζουν δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ούτε η τσόντα της Τζούλιας. Μιλάω για πράγματα που θα σε κάνουν ζωντανό, για πράγματα αληθινά. Πες μου κακομοίρη, πόσο καιρό έχεις να κάνεις κάτι δημιουργικό; Όχι ρε κακομοίρη, δημιουργικό δεν είναι ούτε η ανακάλυψη ενός νέου προσώπου ή συμβάντος για κουτσομπολιό, ούτε ο νέος τρόπος για να τα κονομήσεις ακόμα περισσότερο. Σε καλώ να φύγεις από αυτόν τον καναπέ , πριν γίνει προέκταση του σώματος σου, πριν σε βρουν μια μέρα πεθαμένο. Επειδή δεν κουνιέσαι, δε συζητάς όταν αφήνεις την ζωή σου να περνά μπροστά από την τηλεόραση, σκέψου μονάχα τούτο: Αν πεθάνεις μπροστά από την τηλεόραση στον βολικό σου καναπέ, το πιθανότερο είναι οι δικοί σου να σε πάρουν χαμπάρι όταν αρχίσεις και μυρίζεις. Φαντάζομαι έχουν συνηθίσει να σε βλέπουν χωρίς ζωή μπροστά στην τηλεόραση.

Σε βλέπω. Έχεις χεστεί απάνω σου από την κρίση. Η ύφεση έχει γίνει ο νέος σου εφιάλτης. Κι όμως κακομοίρη, η μεγάλη ύφεση είναι στην ζωή σου…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΕΔΩ

ShareThis